ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Αρχική / Εξωτερικό / ΑΙΓΥΠΤΟΣ

 

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

 

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι και η Αίγυπτος πλέον έχει ανοίξει για να μαες υποδεχτεί εμάς και τους ταξιδιώτες μας . Παρακάτω θα βρείτε τα νέα δεδομένα που ισχύουν για το ταξίδι μας στην χώρα των Πυραμίδων  .

Πριν την Αναχώρηση 

Συμπληρωση φόρμας PLF για την αναχώρηση και την επιστροφή τις οποίες αναλαμβάνουμε να συμπληρώσουμε εμείς για λογαριασμό των επιβατών εφόσον μας παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία. 

Η είσοδος στην Αίγυπτο επιτρέπεται για όσους επιβάτες φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ PCR σε έντυπη μορφή μεταφρασμένο είτε στα Αγγλικά είτε στα Αραβικά , το οποίο να έχει γίνει 72 ώρες πριν την αναχώρηση.

Στο ταξίδι

Οι επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου και να διατηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις κατά την αποβίβαση-επιβίβαση. 

Οι επιβάτες πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ένα Public Health Declaration Form στις Αρχές στην Αίγυπτο. Η φόρμα θα τους δοθεί εντός αεροσκάφους από το πλήρωμα καμπίνας.

Οι επιβάτες πρέπει να παραδώσουν στις Αρχές συμπληρωμένο το Public Health Declaration Form. 

Υπάρχει η δυνατότητα για απολύμανση της βαλίτσας στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου, με επιπλέον χρέωση για τον επιβάτη που ενδιαφέρεται. 

Στην Αίγυπτο 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους , στα ταξί  , εστιατόρια και καφέ,  τήρηση κοινωνικών αποστάσεων ασφαλείας και αποφυγή συνωστισμού , συνίσταται η συχνή χρήση αντισηπτικού για την απολύμανση των χεριων .

Ξενοδοχεία , εστιατόρια μπαρ και καφε λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα και με νέα μέτρα προστασίας των πελατών , όπως καθημερινή απολύμανση δωματίων και κοινόχρηστων χώρων ,  απόσταση τραπεζιών , εξαερισμός χώρων και παροχή αντισηπτικού .

 Φροντίζουμε οι πελάτες να κάνουν  PCR TEST στο ξενοδοχείο τους , το οποίο είναι απαραίτητο για την επιστροφή στην Ελλάδα .

Παρακάτω θα βρείτε τον τιμοκατάλογο Αιγύπτου .

 ΑΙΓΥΠΤΟΣ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ


Η Αίγυπτος μία χώρα γεμάτη μυστήρια, εμβληματικά αξιοθέατα και πλούσια ιστορία. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα συνεχίζει να κερδίζει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Οι αξέχαστες διακοπές στην Αίγυπτο όμως κρύβουν και ευχάριστες εκπλήξεις. Κρουαζιέρα στον Νείλο ποταμό, κοσμοπολίτικη πολυτέλεια στο Σάρμ Ελ Σείχ (Sharm El Sheikh) και εκδρομή στο Κάιρο. Και φυσικά μία επίσκεψη στη διαχρονική Αλεξάνδρεια του Καβάφη, τη 2η μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι της θα σας χαρίσει σίγουρα αξέχαστες διακοπές.

Αξέχαστες διακοπές στην Αίγυπτο και στα αξιοθέατα της

Αρχικά και πριν πούμε οτιδήποτε άλλο για την χώρα των μυστηρίων αξίζει να αναφέρουμε τον νούμερο ένα λόγο να επισκεφτεί κανείς τη Αίγυπτο. Και ο λόγος αυτός δεν είναι άλλος από τα αξιοθέατά της.

Τα αξιοθέατα της Αιγύπτου

Ως εκ τούτου δεκάδες αξιοθέατα με κυριότερα ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο σας ταξίδι είναι τα παρακάτω:

Οι πυραμίδες της Γκίζας

Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα στην Αίγυπτο και σε όλο τον κόσμο, είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας. Στην ουσία είναι ένα σύμπλεγμα πυραμίδων που βρίσκεται στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας. Η μεγαλύτερη και γνωστότερη είναι η Πυραμίδα του Χέοπα, το παλιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Στη διάσημη Νεκρόπολη στέκεται περήφανη και η Σφίγγα.

Λούξορ (Luxor) και Καρνάκ (Karnak)

To Luxor χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο. Στην ανατολική όχθη πυργώνονται οι επιβλητικοί ναοί Luxor και Karnak, με τον δεύτερο να είναι αφιερωμένος στον Amun-Ra. Στη δυτική όχθη βρίσκεται η Κοιλάδα των Βασιλέων όπου βρίσκονται 63 βασιλικοί τάφοι (μεταξύ των οποίων και ο τάφος του Τουταγχαμών) γι’ αυτό την βρίσκουμε και με την ονομασία «η κοιλάδα των τάφων».

Άμπου Σιμπέλ (Abu Simbel)

Στη δυτική όχθη της λίμνης Nasser εξερευνήστε τους ναούς Abu Simbel, πιο συγκεκριμένα τον μεγαλοπρεπή ναό του Ramses II και τον ναό της Hathor.

Η όαση της Σίβα (Siwa)

Πλούσια σε φοίνικες και ελαιόδεντρα, η όαση Siwa (προφέρεται σίβα) συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο όμορφες οάσεις του κόσμου. 

Ασουάν (Aswan)

Το φράγμα Aswan είναι ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στον Νείλο, στην πόλη Αswan. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα φράγματα του κόσμου και το μεγαλύτερο της χώρας. Η πόλη Aswan έχει πολλές νησίδες πλησίον της, όπως η περίφημη Elephantine. Ονομάζεται έτσι γιατί το νησί στο παρελθόν κατείχε σημαντικό ρόλο στο εμπόριο του ελεφαντόδοντου.

Το Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Καΐρο

Γνωστότερο ως απλώς το Αιγυπτιακό Μουσείο ή Μουσείο του Καΐρου, είναι το αρχαιολογικό μουσείο στο Κάιρο της Αιγύπτου. Το νέο μουσείο του Καΐρου, το Grand Egyptian Museum (GEM) ανοίγει τις πόρτες του το 2021. Επομένως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός πλησιάζει.

Αλεξάνδρεια

Η Καβαφική πόλη, η πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 πχ. εμπνέει επί αιώνες και με τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Bibliotheca Alexandrina) να αποτελεί χώρο παιδείας και γραμμάτων.

Έρημος Σαχάρα (Sakhara desert)

Η Σαχάρα είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Αιγύπτου. Για πάνω από 3500 χρόνια ήταν νεκρόπολη και είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης για τους Φαραώ και των οικογενειών τους. Βρίσκεται ψηλά στην κοιλάδα του Νείλου και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής.

Ερυθρά θάλασσα και Σαρμ Ελ Σέιχ

Πέρα από τις τεράστιες αμμώδεις εκτάσεις και τα βραχώδη όρη, η Αίγυπτος φημίζεται και για την Ερυθρά Θάλασσα. Το όνομά της οφείλεται στο ερυθρό χρώμα της. Ο υδάτινος πλούτος σας περιμένει να τον ανακαλύψετε όπως επίσης και το Σαρμ Ελ Σέιχ ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Εκδρομή στο Κάιρο 

Πρώτος σταθμός σε ένα ταξίδι στην Αίγυπτο είναι συνήθως το Κάιρο η πρωτεύουσα της χώρας  αλλά και του αρχαίου πολιτισμού της Μεσοποταμίας. Ένα ταξίδι στη γη των Φαραώ και του Ιερού Νείλου. Θα ξεναγηθείτε στις Πυραμίδες της Γκίζας, στο αρχαιολογικό μουσείο και στην παλιά πόλη με τις παραδοσιακές αγορές (στην αγορά Αλ χαλίλι κα.).  Μήπως γίνεις εσύ εκείνος που θα λύσει το μυστήριο της μεγάλης Σφίγγας της Γκίζας;

Αξέχαστες διακοπές στην Αίγυπτο και κρουαζιέρα στο Νείλο

Στη συνέχεια ταξιδεύουμε εν πλω στα βάθη της χώρας των φαραώ κατά μήκος του Νείλου. Η κρουαζιέρα στο Νείλο ποταμό είναι από τις πιο μοναδικές εμπειρίες. Ναοί, πόλεις, έμποροι και υπέροχες εικόνες απλώνονται εμπρός σας. Η κρουαζιέρα στο Νείλο είναι συνήθως πολυήμερη επειδή οι θησαυροί είναι πολλοί και η έκταση μεγαλειώδης. Μία ασύγκριτη περιπέτεια και ένας από τους καλύτερους τρόπους να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία της Αιγύπτου.

Επισκεφτείτε το Σαρμ Ελ Σείχ κατά τις διακοπές σας στην Αίγυπτο

Επιπλέον, προτείνουμε οπωσδήποτε το Σαρμ Ελ Σέιχ, τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της χώρας. Τα πολυτελή θέρετρα στην Ερυθρά θάλασσα και ο πλούσιος υδάτινος κόσμος της περιοχής θα σας μαγέψει. Απολαύστε τις μοναδικές παραλίες με τους κοραλλιογενείς ύφαλους, καθώς και πολλές εξορμήσεις στην έρημο και στην μονή της Αγίας Αικατερίνης.

Πακέτα και τιμές για Αίγυπτο

Τέλος μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα οργανωμένα πακέτα διακοπών που προσφέρουμε και να δείτε αναλυτικά τα προγράμματα και τον τιμοκατάλογο. Εάν επιθυμείτε κάτι πιο εξατομικευμένο θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε για να σχεδιάσουμε για εσάς το ταξίδι των ονείρων σας. Είτε πρόκειται για οικογενειακές διακοπές, είτε για το γαμήλιο ταξίδι των ονείρων σας. 

Για να κλείσετε τις διακοπές σας στην Αίγυπτο θα βρείτε πλούσια προγράμματα για να επιλέξετε από 4 ημέρες για Κάιρο έως και 8 ημέρες για να ανακαλύψετε και την Αλεξάνδρεια, το Νείλο και το Σαρμ Ελ Σέιχ .

 

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Τιμοκατάλογος εκδρομών Αιγύπτου, αναχωρήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι 30 Απριλίου. Λούξορ, Ασουάν, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, κρουαζιέρα στον Νείλο

Περισσότερα...


MoreInfo-icon 
 (0,00) Αριθμός χρηστών που βαθμολόγησαν (0)

1
Προσωπική επαφή & φροντίδα

το MEL TRAVEL από το 1990 έχει σαν προτεραιότητα να παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων του ταξιδιώτη. Διατηρώντας άριστη προσωπική επαφή φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού σας.
2
Καλύτερη πληροφόρηση

Παρέχουμε περισσότερες επιλογές και εναλλακτικές για κάθε προορισμό και τύπο ταξιδιού. Στο MEL TRAVEL συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα πρακτορεία και τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς προσφέροντας έτσι πακέτα και εναλλακτικές προτάσεις για κάθε γούστο και προϋπολογισμό.
3
Custom πακέτα ειδικά για εσάς

Τώρα μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας πακέτο για τον αγαπημένο σας προορισμό. Στο MEL TRAVEL μπορούμε να διαμορφώσουμε το ταξίδι σας σύμφωνα με τις custom επιλογές που θα κάνετε.
MelTravel
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
Login-icon Login   ForgottenPassword-icon Υπενθύμιση κωδικού  
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης