ΙΟΡΔΑΝΙΑ και ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
Αρχική / Εξωτερικό / Αεροπορικές εκδρομές εξωτερικού / ΙΟΡΔΑΝΙΑ και ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

1η Ημέρα: Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 
Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης, στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 13.00.  Πτήση προς Αθήνα στις 14.50 με άφιξη στις 15.40.  
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 14.30.  Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00, με άφιξη στις 19.00 (τοπική ώρα).  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.    Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Ακολούθως θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεσή μας στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων  και συνεχίζουμε για την «Οδό του Μαρτυρίου»  και τις στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά.  Θα διαβούμε και από την Πύλη της Καταδίκης, τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης καθώς και από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, από τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.  Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο.  Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία.  Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.     Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας.  Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΓΕΡΑΣΑ - ΑΜΑΝ (195 χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε για την Ιεριχώ, και συγκεκριμένα για την ιστορική γέφυρα Alenby στα σύνορα με την Ιορδανία, επί του Ιορδάνη ποταμού.  Διαδικασίες συνόρων, άφιξη και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στην Ιορδανία.  Κατά την διαδρομή μας, θα ενημερωθούμε από τον Ελληνόφωνο ξεναγό μας για το κράτος της Ιορδανίας, με ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία.  Το ταξίδι μας στον χρόνο ξεκινά από την Γέρασα την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, την οβάλ πλατεία, το Νυμφαίο και την υπέροχη Οδό με την κιονοστοιχία.  Άφιξη στο Αμμάν, την πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 9000 χρόνια.    Αναφέρεται στην Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν, ενώ αργότερα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια.  Πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο, από το λεωφορείο θα έχουμε μια πανοραμική ξενάγηση της ιορδανικής πρωτεύουσας.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 ΑΜΑΝ - ΜΑΔΗΒΑ - ΟΡΟΣ ΝΕΒΩ - ΠΕΤΡΑ (365 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση.  Θα ξεναγηθούμε στην Ακρόπολη και θα θαυμάσουμε τον Ναό του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον  20 μ.Χ. αιώνα, την βυζαντινή εκκλησία, το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμαγιαδών και θα αφήσουμε για το τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών, ξεκινώντας από την πρώτο – ιστορική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ισλαμική περίοδο. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ., καθώς και τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας.   Συνεχίζουμε στην Μάδηβα.  Θα επισκεφθούμε τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται ο αρχαιότερος ψηφιδωτός χάρτης των προσκυνημάτων των Αγίων Τόπων, από την πρώιμη βυζαντινή περίοδο.  Στο διπλανό όρος Νέβω(το βιβλικό όρος Ναβαύ) θα δούμε τον Τάφο του Μωυσέως, από όπου αντίκρισε και την Γη της Επαγγελίας.  Η θέα προς τα βουνά της Ιουδαίας, από την Νεκρά Θάλασσα μέχρι και την Ιεριχώ είναι πραγματική εντυπωσιακή.  Δια μέσου της Λεωφόρου της Ερήμου, άφιξη στην Πέτρα, το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Το βράδυ δεν πρέπει να παραλείψετε το φαντασμαγορικό υπερθέαμα Petra by night, όπου τα αρχαία μνημεία υπό το φως χιλιάδων κεριών, πραγματικά κόβουν την ανάσα.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 ΠΕΤΡΑ Αρχαιολογικός Χώρος - WADI RUM / ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΗΜΟΣ - ΑΚΑΜΠΑ (185 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της ροδοκόκκινης πόλης, όπου βρισκόμαστε ξαφνικά, από το πουθενά στη μέση μιας ολοζώντανης και ταυτόχρονα νεκρής αρχαίας πολιτείας. ένα ανεξίτηλο σημάδι της ιστορίας του ανθρώπου.    Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η αρχαία αυτή πόλη είναι ένα αριστούργημα γλυπτικής, αφού είναι λαξεμένη πάνω σε μαλακά, ψαμμιτικά πετρώματα. Οφείλει την ύπαρξη της στη φυλή των Ναβαταίων και σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ιορδανίας. Στην Πέτρα υπάρχουν έντονα τα σημάδια της ελληνιστικής περιόδου.     Όπως φαίνεται και από το όνομα, η Πέτρα είχε δεχτεί την παρουσία των Ελλήνων, οι οποίοι μαγεμένοι προφανώς από την τοποθεσία (συν τοις άλλοις και στρατηγική) φρόντισαν να βάλουν τη σφραγίδα τους.  Αργότερα, οι Ρωμαίοι φρόντισαν βέβαια κι αυτοί να «σκαλίσουν» τα δικά τους μνημεία στους βράχους του φαραγγιού. Ρωμαϊκό θέατρο, ρωμαϊκή οδός, λουτρά, όλα κλασικά σημάδια μιας πόλης-χώρας η οποία καταστράφηκε μέσα σε μια μέρα από ισχυρότατο σεισμό.  Η επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες.     Με το λεωφορείο θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της Ιορδανίας, μέσα στην Αραβική έρημο.  Άφιξη στο Wadi Rum, την κατακόκκινη έρημο.  Ο περιβάλλων χώρος με την κατακόκκινη έρημο, αποτέλεσε το τοπίο όπου εκεί γυρίστηκε και η ταινία «ο Λώρενς της Αραβίας» αλλά και πολλές άλλες, κυρίως σε σχέση, με το διάστημα.  Τα τριγύρω τοπία με γυμνούς βράχους από βασάλτη και αμμοθίνες θυμίζουν σεληνιακό τοπίο.     Επίσκεψη-σαφάρι στο ομώνυμο πάρκο, με ειδικά τοπικά 4Χ4 οχήματα και τοπικούς οδηγούς, για να θαυμάσουμε την άγρια ομορφιά της ερήμου.  Θα αναχωρήσουμε για μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή, καταλήγοντας στην Ερυθρά θάλασσα.  Άφιξη στο ξενοδοχείο, στην Άκαμπα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 ΑΚΑΜΠΑ - ΕΙΛΑΤ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ (335 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στην κοσμοπολίτικη Άκαμπα, την τελευταία συνοριακή πόλης της Ιορδανίας και μοναδικό της λιμάνι. Συνεχίζουμε για τα σύνορα με το Ισραήλ.  Περνάμε στη συνοριακή πόλη Εϊλάτ του Ισραήλ, στον κόλπο της Άκαμπα (τριεθνές σύνορο Ισραήλ, Ιορδανίας και Αιγύπτου).  Στην Εϊλάτ θα έχουμε χρόνο  για επίσκεψη στο μοναδικό υποθαλάσσιο πάρκο/Ενυδρείο (για όσους επιθυμούν).  Διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας (ενδεχομένως και στάση για κολύμπι) φτάνουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

7η Ημέρα: Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ

Αναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη Νηπίων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό.    Συνεχίζουμε για το φαράγγι Αινών (Wadi Qelt), στην έρημο της Ιουδαίας.  Από ψηλά, στο χείλος του φαραγγιού θα αντικρύσουμε και θα φωτογραφήσουμε Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών.    Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε πλήρως εκ των φθορών.  Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ των Υδάτων».    Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική- συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου.    Τέλος μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έλαβε χώρα, η εμφάνισή του Κυρίου μας μετά την Ανάσταση και η Ανάληψη του Κυρίου μας.  Επίσκεψη στην Μικρή Γαλιλαία, στο σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων, από όπου θα θαυμάσουμε τον Ιερουσαλήμ πανοραμικά. Ολοκληρώνουμε σήμερα με την Σιών, όπου το Υπερώον, ο τόπος όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.  Επίσης εδώ θα δούμε τον Τάφο του Βασιλέα Δαυίδ και τον τόπο όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας.  Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα: Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020 (Ευθυμίου Οσίου του Μεγάλου) ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο.  Μετάβαση στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, στον Ναό της Αναστάσεως, όπου προσκυνήσουμε στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και θα συμμετάσχουμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.  Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο Τείχος των Δακρύων, (εναπομείναν τμήμα του Ναού του Σολομώντος και ιερότατο χώρο των Ιουδαίων).    Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.    Συνεχίζουμε για το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, την Όπερα, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης, δίπλα ακριβώς στο κέντρο. Στάση στην λεωφόρο Ντίζενγκοφ για βόλτα στα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.  Σύντομο πέρασμα από την κοντινή Γιάφα και συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.  Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου.
Πτήση Επιστροφής
Πτήση στις 19.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.10 με άφιξη στις 00.05 στην πόλη του Θερμαϊκού.

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ των ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ & ΙΟΡΔΑΝΙΑ

26 Ιανουαρίου - 02 Φεβρουαρίου 2020 (8 Ημέρες)

Ιερουσαλήμ - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Οδός του Μαρτυρίου - Γολγοθάς - Πατριαρχείο 

Ιορδάνης Ποταμός - Βηθλεέμ - Σαμάρεια - Όρος Ελαιών - Σιών - Νεκρά Θάλασσα 

Mάδηβα - Όρος Νέβω - Γέρασα - Αμάν - Πέτρα - Wadi Rum - Άκαμπα

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

Αναχώρηση από Αθήνα: €1040

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: 1060

 

Διαφορά Μονόκλινου: +€300

Φιλοδωρήματα +€25 (υποχρεωτικά)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά ανά άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4* στην Βηθλεέμ.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Αμάν 4*.

.    Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*στο Wadi Mousa / Πέτρα .

 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Φόρος συνόρων Ισραήλ και Ιορδανίας.
 • Βίζα Ιορδανίας.
 • Η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας και η επίσκεψη στο πάρκο  Wadi Rum με 4Χ4,  ειδικά τοπικά οχήματα .
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ.
 • Ελληνόφων ξεναγός στην Ιορδανία.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός στο Ισραήλ και στην Ιορδανία

.     Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Ατυχημάτων και Ασθενείας.

 • ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Φιλοδωρήματα €25 (υποχρεωτικά).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
 • Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Κρατήσεις με προκαταβολή €350  το άτομο

 

MoreInfo-icon 
 (0,00) Αριθμός χρηστών που βαθμολόγησαν (0)

1
Προσωπική επαφή & φροντίδα

το MEL TRAVEL από το 1990 έχει σαν προτεραιότητα να παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων του ταξιδιώτη. Διατηρώντας άριστη προσωπική επαφή φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού σας.
2
Καλύτερη πληροφόρηση

Παρέχουμε περισσότερες επιλογές και εναλλακτικές για κάθε προορισμό και τύπο ταξιδιού. Στο MEL TRAVEL συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα πρακτορεία και τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς προσφέροντας έτσι πακέτα και εναλλακτικές προτάσεις για κάθε γούστο και προϋπολογισμό.
3
Custom πακέτα ειδικά για εσάς

Τώρα μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας πακέτο για τον αγαπημένο σας προορισμό. Στο MEL TRAVEL μπορούμε να διαμορφώσουμε το ταξίδι σας σύμφωνα με τις custom επιλογές που θα κάνετε.
MelTravel
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
Login-icon Login   ForgottenPassword-icon Υπενθύμιση κωδικού  
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης