ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ - ΣΙΝΑ
Αρχική / Εξωτερικό / Αεροπορικές και οδικές εξωτερικού / ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ - ΣΙΝΑ

         ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ &  ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

                                                28 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου 2019 (8 Ημέρες)

                                                         «Εορτή του Αγίου Φιλουμένου»

  ¨Ιερουσαλήμ - Γεθσημανή - Πανάγιος Τάφος - Γολγοθάς - Πατριαρχείο - Ιεριχώ - Ιορδάνης ποταμός - Βηθλεέμ - Όρος Θαβώρ - Τιβεριάδα - Άγ. Σάββας - Σαμάρεια -

   Όρος Ελαιών - Σιών - Νεκρά Θάλασσα - Όρος Σινά - Αγία Αικατερίνη¨

 •   1η Ημέρα: Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
 •   Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης στις 04,00 το πρωί. Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις  07.30  με άφιξη στις 09.30 (τοπική ώρα). Τυπικές διαδικασίες συνόρων. . Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος.   Μετάβαση στην Ιερουσαλήμ και στην παλιά πόλη, όπου θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ.   Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως,  όπου θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Χρόνος ελεύθερος για λίγη ξεκούραση. Αναχώρηση  για το Όρος των Ελαιών, όπου ο τόπος στον οποίο έγινε  η Ανάληψη του Χριστού μας και ο τόπος της εμφανίσεως Του μετά την Ανάσταση.  Εδώ θα επισκεφθούμε την  Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών, τον τόπο της Αναλήψεως και το σημείο Πανόραμα, από όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά την Παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
 •   2η Ημέρα: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ
 • Το πρωί, θα μεταβούμε στη Σαμάρεια  και στο φρέαρ του Ιακώβ  όπου θα συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγ. Φιλουμένου. Αναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού  και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη Νηπίων και τον τάφο του Αγίου Ιερωνύμου.   Συνεχίζουμε για το Προσκύνημα στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, όπου θα πρσοκυνήσουμε τους τάφους των Ποιμένων στην Βυζαντινή εκκλησία που κτίσθηκε από την Αγ. Ελένη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 •   3η Ημέρα: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ
 •   Πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θαλάσσης (στάση για καφέ ), περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας  (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους.   Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Ακολούθως  θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

  Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα (Μετά τις 03.00 τα μεσάνυχτα)

 •   4η Ημέρα: Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ
 •   Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης.  Πρωινό και μετάβαση στους Αγίους Αναργύρους όπου θα τελεστεί  παράκληση,  και μέσα στην καρδιά της ερήμου θα πραγματοποιηθεί  επίσκεψη   στο κελί του Αγ. Ιωάννου της Κλίμακος όπου ασκήτεψε ο άγιος για σαράντα χρόνια. Ένα προσκύνημα μοναδικό στην χερσόνησο το ΣΙΝΑ  για όσους επιθυμούν και μπορούν. Εναλλακτικά  αυτοί που δεν μπορούν, θα μεταβούν  στον βράχο που χτύπησε ο Μωυσής και ξεδίψασαν οι ισραηλίτες  στην Έρημο του Σινά. Απογευματινός Εσπερινός, δείπνο και διανυκτέρευση.
 •   5η Ημέρα: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΕΡΥΘΡΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
 •   Παρακολούθηση της Θείας λειτουργίας, πρωινό και  αναχώρηση για την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων. Διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Ερυθράς και της Νεκράς θάλασσας θα υπάρχει χρόνος για κολύμπι στη Νεκρά θάλασσα μια εμπειρία μοναδική για όσους μπορούν.  Άφιξη στο Ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.
 •   6η Ημέρα: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 ΙΕΡΙΧΩ
 •   Πρωινό και συνέχεια μετάβαση στην  αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Συνεχίζουμε για την  Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Ιωάννη του ρουμάνου και το σπήλαιο του Προφήτη Ηλία.   Έπειτα μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού αν είναι εφικτό  η οποία ανακαινίσθηκε πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «τοῦ Ἁγιασμοῦ».  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν θα φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». και λαμβάνοντας την ευλογία του Ιορδάνου. Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.   Μετάβαση στο Σαραντάριο Όρος , όπου ο Χριστός μας έμεινε επί 40 μέρες με νηστεία και προσευχή προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Εργου Του. Κατά την επιστροφή μας, θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. Των αδερφών του Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 •   7η Ημέρα: Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 ΌΡΟΣ ΘΑΒΩΡ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
 •   Πρωινή  αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη  στην περιοχή της Γαλιλαίας.  Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με  την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.   Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας  και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν  5.000 άτομα.    Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.
 •   8η Ημέρα: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
 •   Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεσή μας στον Πανάγιο Τάφο για ένα τελευταίο προσκύνημα. Συνεχίζουμε για την «Οδό του Μαρτυρίου»  και τις στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Επίσης θα διαβούμε και από  την Πύλη της Καταδίκης,  τον Οίκο της Αγίας Βερονίκης καθώς και από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, από τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.   Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.  Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.   Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων). 
    Πτήση Επιστροφής
    Μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 16.00 με άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 18.30.
 
         

                               ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ:

                                    Με Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη €800

                                    Φιλοδωρήματα +€15 (υποχρεωτικά)

                                    Μονόκλινο +€150

                      

             Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού

                                      παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

    

         ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή σε απευθείας πτήσεις.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4*.
 • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με καινούργια κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Φόρος συνόρων Ισραήλ.
 • Φόρος Εισόδου στο προτεκτοράτο του Σινά.
 • Μετάβαση στο Σινά και η διαμονή σε ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή
 • Βίζα και Φόροι Αιγύπτου.
 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

 

          ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €14.

          ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

                                  Κρατήσεις με προκαταβολή €250  το άτομο

 


MoreInfo-icon 
 (0,00) Αριθμός χρηστών που βαθμολόγησαν (0)

1
Προσωπική επαφή & φροντίδα

το MEL TRAVEL από το 1990 έχει σαν προτεραιότητα να παρέχει ταξιδιωτικές υπηρεσίες βάσει των αναγκών και των απαιτήσεων του ταξιδιώτη. Διατηρώντας άριστη προσωπική επαφή φροντίζουμε κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού σας.
2
Καλύτερη πληροφόρηση

Παρέχουμε περισσότερες επιλογές και εναλλακτικές για κάθε προορισμό και τύπο ταξιδιού. Στο MEL TRAVEL συνεργαζόμαστε με τα μεγαλύτερα πρακτορεία και τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς προσφέροντας έτσι πακέτα και εναλλακτικές προτάσεις για κάθε γούστο και προϋπολογισμό.
3
Custom πακέτα ειδικά για εσάς

Τώρα μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας πακέτο για τον αγαπημένο σας προορισμό. Στο MEL TRAVEL μπορούμε να διαμορφώσουμε το ταξίδι σας σύμφωνα με τις custom επιλογές που θα κάνετε.
MelTravel
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
Login-icon Login   ForgottenPassword-icon Υπενθύμιση κωδικού  
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης